Hoe werkt Acantus?

Zoekt u een woning?

Bekijk stap 1 tot 8
Stap 1
Inschrijven of inloggen als woningzoekende

Op zoek naar een nieuwe woning? Inschrijven kan vanaf 18 jaar en kost eenmalig €15,-.

Schrijf u in.

Als u al ingeschreven staat kunt u inloggen. Na de inlog kunt u uw gegevens wijzigen. Zorg dat uw gegevens kloppen. 

We vragen u ieder jaar uw inschrijving te verlengen. Verlengen is gratis. Zes weken voordat u moet verlengen krijgt u een e-mail van ons.

Stap 2
Documenten toevoegen

Begin op tijd met het verzamelen van uw gegevens. Zorg bijvoorbeeld dat u een actuele inkomensverklaring van de Belastingdienst aan uw inschrijving toevoegt via ‘Mijn documenten’. Zonder een inkomensverklaring kunt u niet reageren op woningen! 

Stap 3
We laten het weten als uw gewenste woning online komt

Heeft u een voorkeur voor een bepaalde woonplaats of bepaald woningtype? Maak dan een zoekprofiel aan. Met dit zoekprofiel vindt u op de website sneller een woning die past bij uw woonwensen. Wilt u een e-mail ontvangen met geadverteerde woningen die passen bij uw wensen? Stel in uw zoekprofiel een tipbericht.

Stap 4
Zoek een woning die bij u past

U kunt alleen reageren op woningen, die passen bij uw verzamelinkomen en de grootte van uw huishouden. Dit noemen we passend toewijzen. Als u ingelogd bent kunt u via de button ‘Passend aanbod’ alle woningen zien waarop u mag reageren én die voldoen aan uw woonwensen.

Lees meer over passend toewijzen

Stap 5
Reageer op interessante advertenties

Iedere werkdag om 18.00 uur publiceren we nieuwe woningen. Een woningadvertentie blijft een week op de website staan. U kunt maximaal 3 keer reageren. Loopt een advertentie af? Dan krijgt u er weer een reactiemogelijkheid bij.

Na inloggen kunt u via ‘Mijn reacties’ zien op welke plaats u staat. Na het sluiten van de advertentie staat de plaats waarop u bent geëindigd vast.

Stap 6
Komt u in aanmerking?

U heeft een week de tijd om te reageren op een woningadvertentie. Daarna selecteert het systeem de kandidaat die als eerste in aanmerking komt. Wie dat is, hangt af van de manier waarop de woning wordt aangeboden. Dit kan op drie manieren:

• Inschrijfduur – diegene met de langste inschrijftijd, krijgt de woning als eerste aangeboden.

• Loting – uit alle reacties loten we de eerste kandidaat. Het maakt dus niet uit hoe lang u ingeschreven staat.

• Eerste reageerder – de persoon die het eerste reageert, krijgt de woning aangeboden.

Stap 7
U bent de eerste kandidaat!

U krijgt een e-mail met instructies van ons. Wij vragen u binnen 5 dagen de benodigde documenten aan te leveren en de bezichtiging te plannen. U plant de bezichtiging zelf met de huidige huurder. Staat de woning leeg? Dan plant onze medewerker verhuur de bezichtiging met u. Reageert u niet, dan vervalt de aanbieding. De volgende kandidaat maakt dan kans op de woning.

Pas na de bezichtiging geeft u door of u de woning wel of niet wilt huren. U mag maximaal 1 keer een woning weigeren.

Stap 8
Huurovereenkomst en ontvangen sleutel

Heeft u de woning geaccepteerd? Zodra wij al uw gegevens hebben gecheckt, ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Op dat moment is de woningaanbieding definitief. 

Via de mail ontvangt u de huurovereenkomst en de 1e verhuurnota. De huurovereenkomst kunt u digitaal ondertekenen. 

Zodra we de getekende huurovereenkomst ontvangen hebben en de 1e verhuurnota is betaald, krijgt u van ons de sleutels van uw nieuwe woning!

Vraag, antwoord & contact